KomáLom Gyerkőcfesztivál – Ezt komálni fogod!

KoM iLoM 3

Színes, gazdag gyermeknapi programokat szervez a Komáromi Önkéntesek Csoportja május 31-én Komáromban. A KomáLom Gyerkőcfesztiválon lesz Mesevár, Szülőmegőrző, Ezermesterműhely, Játszósziget, Zenesarok, valamint megválasztják Komárom gyermekpolgármesterét is.

A gyerkőcfesztiválnak az Anglia-park ad otthont, lesznek azonban programok a Klapka téren, ahol a Hillcimb Racing Team jóvoltából a gyermekek valódi versenyautókat csodálhatnak meg: a verdákba be is ülhetnek, és pár perc erejéig a felbőgnek majd a motorok is. A Klapka téren felbukkan majd a legendás Bagaméri is, aki – ahogyan azt jól tudjuk – fagylaltját maga (és ezúttal ingyen) méri. A Klapka téren zajlik majd Komárom gyermekpolgármesterének megválasztása is: a jelölteknek (akiket az egyes iskolák állítanak ki) kampánybeszédet kell tartaniuk, amelyikük a legtöbb szavazatot kapja, családjával egy évig ingyen látogathatja a komáromi strandot.

Népzene és népi játékok várják a gyerekeket a Folkpódiumon, melyet az Anglia-parkban állítanak fel. A parkban tartanak bemutatót a gyermekeknek a mentősök, tűzöltők, rendőrök – valódi mentő-, tűzoltó- és rendőrkocsikkal. A Mesevárban nemcsak a Jókai Színház színészei, hanem Komárom polgármestere is mesél majd a gyerekeknek – de a mesemaratonba szülők, gyermekek, öregek és fiatalok is bekapcsolódhatnak. Az Ezermesterműhelyben rajzolni, festeni, gyurmázni, ragasztani, festeni lehet majd, a Szülőmegőrzőbe a felnőtteket kalandos ügyességi játékokkal, fejtörőkkel várják, miközben csemetéik az És!? Színház drámafoglalkozásain (interaktív, improvizációs játékokban) vehetnek részt. Több óra zene, közös éneklés és karaoke – ezek a Zenesarok programjai, ahonnan a rendezvény ideje alatt – azaz 13-18 óráig – folyamatosan szól majd a zene. De ez még mind semmi: lesz ugyanis FényképezdeJátszószigetNyújtópont és Ügyeskedő.

Forrás: https://felvidek.ma/2015/05/komalom-gyerkocfesztival-ezt-komalni-fogod/