Egy éves lett a KomApp – a helyi programajánló alkalmazás

Egy éve működik a KomApp nevű telefonos alkalmazás, ami Észak- és Dél-Komárom rendezvényeit gyűjti egy felületre. Az applikáció a letöltők és a hirdetést feladók számára is ingyenes. Ennek ellenére a letöltések száma alig haladja meg az ezret.

BUMM-HÍR

Egy év alatt több száz koncertet, színházi előadást, kiállítást és sportprogramot kínált a KomApp nevű telefonos alkalmazás, ami 2017. január 5-én indult. Az ötletgazda, a Villa Camarum Polgári Társulás azért hozta létre az applikációt, hogy a helybeli programokról, rendezvényekről minél szélesebb körben szerezzenek tudomást az emberek. A PT tagjai – Kiss Réka és Pézman Zoltán – sokszor kaptak olyan visszajelzést, hogy valakik azért nem vettek részt egy-egy eseményen, mert nem tudtak róla. Ezt hivatott orvosolni a KomApp.

26241853 1658776084145275 1159870952 n

„Az indulást követő egy héten belül meghaladta a letöltések száma az ötszázat. Ez júliusig megközelítette az ezret, azóta havonta nagyjából fél tucat letöltővel gazdagodunk. Ez sajnos nem sok, ha figyelembe vesszük, hogy az észak- és dél-komáromi régióban 60 ezren élnek. Az applikáció teljesen ingyenes” – mondta el Pézman Zoltán. A KomApp Android és iOS rendszeren keresztül egyaránt elérhető, és nem csak a letöltők, de a hirdetők számára is teljesen díjmentes. Az alkalmazás kétnyelvű, az ajánlatok (az ingyenesek és a fizetősek) szlovákul és magyarul szerepelnek rajta.

„A fordításokat adott esetben mi végezzük. Sokszor szembesülünk azzal a problémával, hogy egy eseményt meghirdetnek a facebookon, de leírást már nem csatolnak hozzá. Így mi is csak a helyszínt és az időpontot tudjuk feltüntetni” – magyarázta Pézman Zoltán. Az alkalmazást egyelőre nem fejlesztik. Egyrészt mert jelenleg nincs rá szükség, másrészt a Villa Camarum saját költségvetésből finanszírozza a működtetést. A kevés letöltés ellenére pozitívak a visszajelzések a hirdetők oldaláról is. Volt olyan rendezvény, amire azért látogattak el többen, mert a KomApp-on szereztek tudomást róla. „Tavaly egy-egy rendezvényre a szervezők kedvezményes belépőjegyet adtak annak, aki felmutatta az alkalmazást. Remélem, hogy ezt idén is el tudjuk érni” – tette hozzá Pézman Zoltán.

A rendezvényszervezők, civil szervezetek továbbra is küldhetik programajánlójukat a villa.camarum@gmail.com e-mail címre vagy a 00421 905 498 911-es telefonszámra.

Forrás: https://www.bumm.sk/regio/2018/01/05/egy-eves-lett-a-komapp-a-helyi-programajanlo-alkalmazas