A Villa Camarum Polgári Társulás kiemelt támogatója 2022-ben is Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága

keszult

2022. március 30-án került kiutalásra a Bethlen Gábor Alap Zrt. által folyósított és Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága által megítélt pályázati támogatás, melyet az ún. „egyedi kérelmek” lehetőségeivel élve az észak-komáromi székhelyű Villa Camarum Polgári Társulás pályázott meg. A civil szervezet bankszámlájára pontosan 21 463,83,- euro érkezett. 

A támogatást elsősorban a Zichy-pont Közösségi Központ működéséhez szükséges kiadások fedezésére fordítottuk, ill. lehetőségünk nyílt felszerelni a központunkat elektrotechnikai eszközökkel is.

Nagy előrelépésnek tekintjük, hogy megújult a szervezet weboldala és sokkal intenzívebbé vált az online kommunikáció. Egy valódi profi csapat vette a kezébe az online jelenlétet, saját grafikust és operatőrt és fényképészt is tudtunk foglalkoztatni. Feladatunk van bőven – amellett, hogy a személyes találkozások örömét nem szeretnénk feláldozni, a továbbiakban szeretnénk még tovább csiszolni az online jelenlétünkön és a célunk továbbá az, hogy hagyományos értékrend mentén munkálkodjunk családi alkalmak, gyermekfoglalkozások megszervezésén, igazi lokálpatriótákként pedig felhívjuk a figyelmet Komárom értékeire, értékes egyéniségeire.

Kiemelt munkatársaink és külsős együttműködő partnereink anyagi javadalmazása is megvalósulhatott, ami nagy lendületet adott a további tervek és célok megfogalmazásához és megvalósításához. Az energiaválságban igen fontos és jelentős segítség volt az, hogy a megítélt támogatásból képesek voltunk fizetni a rezsiköltséget, amely jelentős mértékben megemelkedett, így nem került lakat a központunk ajtajára, aktív találkahely maradhatott az. Fontos megjegyezni, hogy a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően olyan partnerek jutottak anyagi megbecsüléshez, akik a társulás fennállása óta aktívan részt vesznek a társulás munkájában önkéntes alapon, díjmentesen: úgy mint a koordinátor, a pályázati referens, a könyvelő, a grafikus-informatikus, az adminisztrátor, rendezvényszervező. Sikerült tökéletesítenünk a társulás elektronikai ellátottságát is – korszerű, videóvágásra is alkalmas számítógép, laptopok, mozgókép rögzítésére is kiválóan alkalmas fényképezőgépek kerültek a társulás birtokába a támogatásnak köszönhetően.

Kiemelt partnerünknek tekintjük Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkárságát és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

              A Zichy-pont létrehozásának a célja volt, hogy egy igazi közösségi központot alakítsunk ki, ahol a Komáromban és a környéken működő civil szervezetek programjai megvalósulhatnak. A Zichy-pont megnyitása óta (2017 októbere) a központban több mint 300 rendezvény valósult meg. A közösségi tevékenységen túl a központ állandó székhelye és raktára a Villa Camarum Polgári Társulásnak és a Helios Fotoklubnak. Az elmúlt években számos civil szervezet tartotta a Zichy-pontban a rendezvényeit: Figur Polgári Társulás, Háromparak Polgári Társulás, Event n.o., Fészek Családi Kör, VándorLáss, Hamvas-kör, Dunamente TDM, Tandem n.o., Ringató Komárom, LelkiErőd, BGA Zrt., Rotary Club, Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetsége, Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége, Via Nova ICS, a Cseperedő Program, a CSEMADOK, a Fonográf Polgári Társulás, az ÉS?! Színház, a Gaudium Vegyeskar és még sokan mások.