A Villa Camarum Polgári Társulás kiemelt támogatója 2023-ban is Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága

keszult

A Bethlen Gábor Alap Zrt. által folyósított és Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága által megítélt pályázati támogatást a Villa Camarum Polgári Társulás működésének, szolgálati gépjármű beszerzésének, valamint a Zichy-pont Közösségi Központ működtetésének és fejlesztésének finanszírozására fordítottuk.  

ME BGA

Nagy előrelépésnek tekintjük, hogy sokkal intenzívebbé vált az online kommunikáció. Egy valódi profi csapat vette a kezébe az online jelenlétet, saját grafikust és operatőrt és fényképészt is tudtunk foglalkoztatni. Feladatunk van bőven – amellett, hogy a személyes találkozások örömét nem szeretnénk feláldozni, a továbbiakban szeretnénk még tovább csiszolni az online jelenlétünkön és a célunk továbbá az, hogy hagyományos értékrend mentén munkálkodjunk családi alkalmak, gyermekfoglalkozások megszervezésén, igazi lokálpatriótákként pedig felhívjuk a figyelmet Komárom értékeire, értékes egyéniségeire.

A támogatás nagy lendületet adott a további tervek és célok megfogalmazásához és megvalósításához. Az energiaválságban igen fontos és jelentős segítség volt az, hogy a megítélt támogatásból képesek voltunk fizetni a rezsiköltséget, amely jelentős mértékben megemelkedett, így nem került lakat a központunk ajtajára, aktív találkahely maradhatott az.

Fontos megjegyezni, hogy a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően olyan partnerek jutottak anyagi megbecsüléshez, akik a társulás fennállása óta aktívan részt vesznek a társulás munkájában önkéntes alapon, díjmentesen: úgy mint a koordinátor, a pályázati referens, a könyvelő, a grafikus-informatikus, az adminisztrátor, rendezvényszervező.

Sikerült tökéletesítenünk a társulás eszköztárát (videókamera, mikroport, projektor, mobiltelefon) és a társulás birtokába került egy személyautó, mely nagyban megkönnyíti a társulás vezetőinek munkáját. A játékparkot további 10 db nagyméretű, egyedi kivitelezésű kültéri fajátékkal bővítettük.

Kiemelt partnerünknek tekintjük Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkárságát és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

keszult

A Zichy-pont létrehozásának a célja volt, hogy egy igazi közösségi központot alakítsunk ki, ahol a Komáromban és a környéken működő civil szervezetek programjai megvalósulhatnak. A Zichy-pont megnyitása óta (2017 októbere) a központban több mint 300 rendezvény valósult meg.

Közvetett támogatásban a Villa Camarummal szorosan együttműködő, ill. a Zichy-pont programkínálatát gazdagító civil szervezetek részesültek, úgymint: a Helios Fotoklub, a Nec Arte Nec Marte Polgári Társulás, a Figur Polgári Társulás, a Hamvas-kör, a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége, az MCC Felvidék, a Hárompatak Polgári Társulás, a Pro Museum Polgári Társulás és még sokan mások.